|

Børn, der strejker?

SÅ TAG JER DA SAMMEN!

Ja, undskyld mig, men jeg er faktisk temmelig forarget.

Den senere tids uoverensstemmelser om det kommende velfærdssamfund gav nogle dønninger, der også ramte skoler og daginstitutioner: der var strejker og blokader.

Jeg kan forstå at voksne strejker og går i demonstrationer for at gøre opmærksom på deres utilfredshed. Jeg kan også forstå blokader af virksomheder, der kan sende dønninger ud i det omgivende samfund.

Men i denne situation oplevede jeg børn, der ‘strejkede’ ved at blive hjemme fra skole – og børn der blokerede en skole i stedet for at gå til undervisning. I min tid (og det er ikke så længe siden) hed den slags ganske enkelt PJÆK!

Tro nu ikke at jeg langer ud efter børnene her, nej det handler om forældre – eller hvad jeg nu skal kalde de idioter, der beder deres børn om at strejke og så selv går på arbejd
e! Det er for det første tåbeligt at brokke sig over en forringet undervisningssituation ved at nægte at modtage undervisning, for det andet burde forældrene da selv være gået på barrikaderne, hvis det var en vigtig sag at kæmpe for.

Men så havde de jo ikke fået deres løn… Det her rammer kun et eneste sted: børnenes undervisning – og det er da lidt tåbeligt, ikke?

Similar Posts

2 Comments

 1. Ja de er da et helt fint paradoks du har fået øje på der med dine “Hesteøjne” ( m. skyklapper).

  Nu viser det sig jo at der er og kommer endnu hårde nedskæringer som følge af den ny kommunallov – effektivisering er da ok , men servicen skal stadig være i top – og det er den efterhånden ikke mere. Den er blevet bortskaffet med regeringens skattestop – skoler og undervisning forfalder. Det var os danskere der engang brystede os over at væer de bedst uddannede i verden , og vi er vel enige i at det er vores knowhow vi skal leve af , da vi ikke kan konkurrere med en polsk arbejdshest. Derfor er uddannelse vel vigtigst af alt for de unge – hvis de skal kunne opbygge en fornuftig fremtid ?
  Så er det jo egentlig helt fint at de gør opmærksom på de ting som er aktuelle og et samfundsproblem – og helt ok at nogen vil interessere sig for politik i en tid vor det er nærmest tabu ?
  Lidt ynkeligt at give forældrene skylden for det syns jeg nok

  Jeg husker selv dengang vi som teenagere var på gaden med “haarder som børnemorder” – det var ikke populært i hjemmet. Men jeg er idag glad for at det blev gjort fordi de var urimelige vilkår og en forværring af ens fremtidsmuligheder. …Tag den….;)

 2. Min pointe er netop, at disse elever INTET værdigrundlag havde for deres ‘demonstration’. Deres forældre havde bedt dem om at strejke – for de havde ikke selv tid!

  Demonstrationer og strejker er et helt legitimt værktøj i et demokrati, men det skal bruges for at opnå noget mere end bare en fridag. Og det har altså ikke megen effekt at nogle få skolelever strejker og går i demonstration, hvis resten bliver hjemme og holder fri…

Comments are closed.