Lad ikke din Facebook profil stå åben

Dette råd var åbenbart den vigtigste stump af den tale Ingrid Colding-Jørgensen, formand for Rådet for IT- og Persondatasikkerhed holdt på konferencen IT-sikkerhed 2009 – i hvert fald ifølge referatet i Computerworld.

Computerworld havde dog krydret det med den mere faretruende overskrift: Facebook-mentalitet gennemhuller sikkerheden

Det er ingen hemmelighed at for mange virksomheder er ‘industrispionage’ et stort problem – uanset om man er en industrivirksomhed eller ej. Har man produkter, der har en høj salgbarhed, så er man i risikogruppen. Derfor er det i vigtigt med mange forskellige sikkerhedssystemer, også for danske virksomheder. Men den sikkerhed er ikke noget værd, hvis medarbejderne smider fortrolige oplysninger på deres Facebook eller MySpace.

Langt de fleste adgangskoder – som medarbejderne selv finder på – laves med oplysninger fra det private liv: fødselsdag, kæledyrsnavne, adresser osv. Som hacker er den slags informationer derfor uundværlige, og kan man nøjes med at checke en Facebookprofil og derved få alle relevante oplysninger, så er det jo en ren foræring!

Fredag i sommerhus

Er det fredag? Ja, det er det! Og ellers kan du lige tjekke med https://erdetfredag.dk/ Jeg sidder i et sommerhus med den udvidede familie på

Black and white photo of silhuettes, one pointing in a direction

Han/ham

Prøv lige at finde den fornemmelse, når nogen kalder dig noget andet. Martin i stedet for Morten, Anna i stedet Anne. Eller noget nedgørende som