twitter profil

Twitter er mit netværk

En stor del af mit professionelle netværk har jeg fået gennem Twitter over de seneste 8 år.

Twitter er ikke så stor i Danmark, og mange tror fejlagtigt, at det kun er journalister og politikere, der bruger dette undervurderede sociale medie. I virkeligheden er diversiteten meget stor og der bliver debatteret mangt og meget.

Jeg tror, en fællesnævner for de fleste på Twitter er, at det er personer med noget på hjerte. Noget de brænder for og gerne vil debattere.

Det er på Twitter, jeg har diskuteret transkønnethed for første gang. Kønsdebatten, #meetoo og fedme har også været øjenåbnere, der ramte mig først – og kraftigst – på Twitter. Bølgerne kan gå højt og debatten blive lidt hård ind i mellem, men kun sjældent bliver det ubehageligt. Den grænse synes jeg meget hurtigere bliver overtrådt på Facebook.

Generelt er der meget lidt glansbillede over Twitter (lige bortset fra nogle helt anderledes glansbilleder), der bliver gerne fortalt om sygdom og personlige problemer, uden at det bliver anmassende eller ubehageligt tæt-på. Til gengæld oplever mange, der deler noget de tror de står alene med, at der rent faktisk er ret mange, der har det på samme måde. Det kan godt et lille løft i en tung hverdag.

Nye venner

Jeg hørte en gang forskellen på Twitter og Facebook defineret til, at på Facebook bliver man uvenner med folk man kender, mens man på Twitter bliver venner med fremmede. For mit vedkommende passer det faktisk meget godt.

En del af brugerne på Twitter bliver så begejstrede for at snakke sammen, at de mødes i det virkelige liv også. I Aalborg gør vi det under navnet Twaalbar, men lignende findes i Århus, Odense og København. Så møder man de personer, som man ellers kun kender fra Twitter. Og det er en lidt spøjs oplevelse at møde personer, som man synes man kender rigtig godt – for første gang!

Hvis du vil i gang med Twitter, så kan jeg kun anbefale at starte med Leopardsdrengens Twitterguide – den er ikke helt opdateret, men der er stadig masser af guld at hente.

Du kan finde mig på Twitter under brugernavnet (handle) @ellegaarddk

Similar Posts