Slip brysterne løs!

history of the brassiereJeg læste en klumme på TV2.dk med overskriften: “Slip nu bare brysterne fri og drop forargelsen” – og tænkte med det samme: “Ja da!”. Og blev øjeblikkelig lidt flov… For ligesom klummeskribenten ikke føler hun kan tillade sig at gå uden bh, så føler jeg heller ikke, at jeg som man kan tillade mig at tænke, som jeg gjorde.

Skribenten skriver, at hun ikke tør gå uden bh, eller være topløs på stranden, selvom hun tidligere har gjort det uden at føle den mindste skam. Og jeg tror, at min reaktion har rod i den samme tendens: vi er blevet mere puritanske.

Man kan ikke gå uden bh, små børn skal have tøj på ved stranden osv.

Men det er en lidt underlig ‘kamp’, vi har gang i. For vi har regler for at pornoblade skal flyttes til toppen af butiksreolen, men der er efterhånden lige så meget hud på fitnessmagasiner. De unge piger skal gå med bh, men går ellers gerne i tøj der overhovedet ikke overlader noget til fantasien. Og brysterne må ikke gynge for meget, men ballerne i g-strengen gynger da mindst lige så meget.

Har man behov for bh?

Jeg har i lang tid undret mig over, at alle piger/kvinder gik med bh. Selv unge piger helt uden bryster går med bh, og det mindes jeg altså ikke de gjorde i min ungdom.

Piger, der dårligt nok kan gå endnu, udstyres med bikinitop på stranden, ja sågar hjemme i villahaven.

Og jeg har set unge piger til sodavandsfester gå i meget lidt tøj og gerne med helt bar ryg. Alle har bh på og det er man ikke i tvivl om, for laget ovenover er det mindst mulige. Og bh’en er der, uanset om brysterne er begyndt at vokse eller ej.

Det kan se ganske pænt ud med kjole uden ryg. Men det ødelægger altså det totale billede temmelig kraftigt, hvis den bare ryg så brydes af en bh, der skærer rygstykket over på tværs. Og på samme måde med en top med spaghettistropper, hvor tøjstykkets lethed ødelægges af de allestedsværende bh-stropper.

Jeg anerkender, at der kan være en ‘voksen-fornemmelse’ ved at begynde at bruge bh. Og at en bh, der kan ses, også kan være en “fashion statement” i sig selv. Så er det en helt anden sag, og bh’en er en frivillig tilføjelse.

Man har lov til at bruge bh

Tro nu ikke, at jeg mener vi skal tilbage til den tid, hvor man blev set på som forræder af feministerne, hvis man ikke havde brændt sin bh. Det er slet ikke min tanke. Brysterne kan have en størrelse, der giver behov for støtte. Eller brystvorterne kan være så følsomme, at det faktisk er rarere at de ikke konstant gnider mod stof.

Selvfølgelig skal man have lov til at gå med bh – men man bør også have lov til at gå uden.

Og kunne gøre det uden at blive set skævt til.

Ikke uden at blive set på dog. For gyngende bryster tiltrækker altså en mands blik – ligesom gyngende baller, flotte ben, en rød mund, strålende øjne og et dejligt smil. Sådan fungerer det nu engang, det er instinkter, der er så gamle som menneskeheden selv.

Men det betyder ikke at enhver kiggende mand er en potentiel sexforbryder, der er intet perverteret i at nyde naturens formåen.

Nyd det dog i stedet for at kæmpe mod vindmøllerne.

 

Similar Posts