Jeg er vild med WordPress!

Jeg har efterhånden prøvet mange forskellige opensource systemer, men når det gælder websider er der for mig kun en mulighed: WordPress.

Jeg har prøvet Joomla, Drupal, TYPO3 og Umbraco og var ikke begejstret for nogen af dem. De er for besværlige at arbejde med, både som udvikler og som leverandør af indhold. Og teknikken skal ikke stå i vejen for den historien eller artiklen.

Det kan godt være at WordPress startede som et blogsystem, men det er kommet langt videre end som så. Med alle de fremragende plugins, der efterhånden findes, kan det tilpasses til næsten hvad som helst.

Selve WordPress kernesystemet er utroligt godt lavet og jo mere jeg arbejder med det, desto mere begejstret bliver jeg. Det er faktisk ret unikt, at et så kompleks et system med så mange udviklere engageret – alligevel er så sikkert som det er!

Og når der endelig opstår problemer, så er det typisk fordi der ikke er blevet installeret opdateringer – eller der har været huller i de valgte plugins. Den første del forsøger jeg at slippe af med ved at tilbyde min WordPress Service, hvor jeg tager mig af at holde websiden opdateret stort set hele tiden – og samtidig sørger for, at der altid er en backup i tilfælde af at noget alligevel går galt. Det kan godt være jeg er paranoid, men er jeg paranoid nok?

Det dårlige plugins kan jeg også efterhånden genkende. Jeg har en gruppe af plugins, som jeg stort set altid installerer, så dem kender jeg ud og ind. Og med flere af dem har jeg været i kontakt med udvikleren, enten for at aflevere en dansk oversættelse, gøre opmærksom på en fejl eller fremsætte et ønske om en bestemt funktion.

Det er straks sværere, når man er ny på markedet og skal forsøge sig med sin egen hjemmeside. Så kan man nemt ende med et plugin, der måske ser lovende ud, men i virkeligheden viser sig at være fuld af huller eller eller bare så dårligt kodet, at det nedsætter hastigheden på hele webstedet.

Jeg har ikke noget i mod at give mine erfaringer videre, derfor holder jeg også kursus i WordPress. Dels holder jeg nogen selv, dels har jeg afholdt nogen orienteringsmøder om WordPress og dets muligheder.

 

Similar Posts