Coffee beans and ground coffee

Jeg elsker mit netværk

Du har måske hørt om mine #morgenkaffemøder? Jeg skriver om dem på sociale medier med mellemrum, men derfor kan det jo sagtens forsvinde i mængderne.

Jeg har tidligere skrevet om dem på bloggen: Ud af kontoret oplevelser.

Kort fortalt, så betyder det blot, at jeg hver onsdag morgen drikker morgenkaffe på min yndlingscafe. Og hvis nogen har lyst til at gøre mig selvskab, så er de meget velkommen.

Så snakker vi om løst og fast, hvad der nu lige rør sig. 

Det er meget forskelligt hvem og hvor mange, der dukker op. Typisk bare en enkelt, men vi har da været helt op til fem. Det er som regel nogen, jeg kender i forvejen andre steder fra – men ind i mellem dukker også nye ansigter op. Og nogen gange kommende kunder!

Men ofte fungerer disse møder mere som en fornyelse af eksisterende netværk. Vi får udvekslet lidt informationer og ved nu lidt mere om, hvad der kunne være interessant henvise til hinanden.

Så skulle du have tid en onsdag morgen, så må du også gerne kigge forbi Behag din Smag. Men giv mig gerne lige et praj i forvejen, så du ikke risikere at jeg er syg eller af anden grund fraværende.

Netværk er guld værd

Jeg bruger mit netværk hver dag, for det er af høj kvalitet. Det består fx af:

– De andre beboere og hangarounds på Aalborg Syndikatet (fx Thomas Broen, Christoffer Mørch, Lisbet Krogh eller Fenci Le Axelsen)

– Gode venner fra min tid i bofællesskaber som ung (fx Hans Stokholm Kjer og Allan Pinnerup)- WordPress folk fra nær og fjern (Kåre Mulvad Steffensen eller Karin Brinks Melbye)

– Online netværk af folk fra Twitter og LinkedIn (fx Stine Fosgrau, Linda Charning eller Rene Jespersen)

Jeg har tidligere forsøgt mig med mere formelle netværk som fx BNI og Business Bees, men selvom de i korte perioder kan give et løft, så ‘dør’ jeg i det formelle. Jeg udvikles og forandres og derved får jeg også brug for nye input.

De mere virtuelle netværk er sværere at få et billede af. Min personlige Twitter-netværk er stærkt og tæller politikere, forfattere, udvikler mm. Og med flere kendisser i mellem. Det giver mig mulighed for at prøve mine holdninger og værdier af på en måde, som ellers kan være svær finde.

På Facebook har jeg – til min egen store overraskelse – fået et helt fantastisk netværk af andre konsulenter med nogen af de samme udfordringer som jeg selv. Det er et lukket netværk kun inviterede, men værdien er enorm og det løfter mig gang på gang til nye højder i min egen butik. Desværre er det efterhånden det eneste jeg kommer på Facebook for.

Er dit netværk solidt?

Har du et solidt opbygget netværk omkring dig? Eller måske flere, der lapper ind over hinanden?

Det professionelle skulle gerne kunne give dig både hjælp, viden og nye kunder. Det private kan løfte, understøtte og udfordre dig. Og jeg har i hvert fald brug for begge. Tak for jer, både nævnte og ikke-nævnte!

Similar Posts