Mødre – lad jeres døtre have deres egne drømme!

Det er konfirmationstid, og endnu engang forbløffes jeg over den voldsomhed mødrene lægger for dagen, når der skal planlægges: stor kjole, fest planlagt til mindste detalje, limousinekørsel…

Vi mangler efterhånden bare at der skal holdes en polterabend, før de kan leve deres egne bryllupsdrømme HELT ud!

Jeg ved ikke om det skyldes, at mødrene ikke fik levet deres egne drømme ud ved deres eget bryllup – eller det bare er så lang tid siden, at de nu kan gøre alt det, der ikke var råd til den gang.

Pigerne skal ikke bare klædes i en hvid kjole. Nej, dagens konfirmationskjoler er bryllupsmodellerne i miniature-format, og nogen gange er der slet ikke noget miniature over det. Tyl, strut, slør og decollage. Er det ikke lige lovlig tidligt?

At blive afleveret og afhentet i fars/mors bil er heller ikke nok. Limousinerne har kronede dage med travlhed i hele konfirmationstiden. Der er flere steder ligefrem en kø cabrioletter, limousiner, hestevogne og motorcykler udenfor kirken.

Forventningerne er enorme, så store at det næsten ikke kan ende som andet end en skuffelse. Og hvad med den næste fest: Brylluppet? Kan man leve op til det igen? I hvert fald kan det i dag være svært at se, hvordan nutidens konfirmations-brude skal kunne lave en en større fest ud af det, når de når til selv at skulle planlægge deres bryllup.

Hvis konfirmationsbudgettet er på 25.000, skal man så afsætte 100.000 til et bryllup? I så fald må vi nok se frem til enten et kraftigt fald i bryllupper – eller en mod-reaktion med discount-bryllupper, hvor det handler om oplevelsen mere end omgivelserne!

Kære mødre, I risikerer at fremavle en modreaktion. Et simpelt bryllup, måske endda i hemmelighed på en rejse til Kreta eller Las Vegas, uden de store armbevægelser og uden familien, uden mor – og det var vel ikke lige meningen?

Similar Posts