Jeg elsker min avis!

Okay, nu slap det ud – det var en hemmelighed, jeg bare ikke kunne holde på mere. Beklager meget, hvis det støder dig, men sådan har jeg det nu engang og det kan der ikke laves om på!

Jeg ved en masse om it og teknologi, men inderst inde er jeg nu mere til gammeldags teknologi. Jeg skimmer gerne avisernes overskrifter via feeds på min opstartsside og tweets, men det afholder mig ikke fra at gemme min røv i dagens avis. Der er noget ganske særligt ved at sætte sig en lænestol og bladre, eller brede avisen ud på et solbeskinnet spisebord en lørdag morgen…

Det der er i hvert fald ikke MIN avis!

Vi har holdt Kristeligt Dagblad (med domænet www.k.dk – sejt!)  i efterhånden mange år, men ikke på grund af det religiøse stof. Det drejer sig som oftest om interne stridigheder i folkekirken eller de kirkelige subdomæner som missionsselskaberne eller frikirkerne – og det er mindst lige så uinteressant som når lokalavisen Nordjyske fortørnet skriver om en stjålet cykel i Vestbyen…

Nej, vi holder (og holder af) KD på grund af deres større artikler med saft, kraft og baggrund. Der for jeg en lidt mere nuanceret fremstilling af begivenheder i ind- og udland, der giver mig bedre mulighed for at træffe mine egne valg. Jeg bliver ikke talt ned til eller får presset færdige holdninger ned over hovedet, som jeg tit oplever når jeg læser andre aviser. I stedet bliver jeg en smule klogere hver gang der skrabes endnu et lag af verden.

Det er ikke en jagt på det endegyldige svar på livet, universet og alt det der (det svar kender vi jo allerede og det bliver man ikke klogere af), men hver gang et lag skrælles af, dukker der nye nuancer op og billedet står en smule tydeligere. Jeg ser de enkelte situationer og konflikter fra mere end en side, og får selv lov til at danne mig et indtryk – ikke bare serveret prefabrikerede holdninger til færdigbagning i sindets indre mikroovn.

Med de moderne reklamepubliserede bullshit-bingo ord, så hjælper min avis mig med at gå fra et fladt billede til 3D!

Similar Posts