Bistro 59 – kan varmt anbefales!

Her til aften var vi ude at spise, primært for at fejre fødselsdag for #førstearvingen.

Denne gang havde Vivi valgt at det skulle være på Bistro 59, en relativt ny restaurant der ligger lige op til grønttorvet i Aalborg. Og det var et rigtig godt valg!

Vi var forbi for nylig, på vej hjem fra en teatertur sammen med #ældstesøster, men der var der ikke tid at spise. Det var der så denne gang.

Og maden var god – ræddi go’ endda! Det franske køkken, men uden alt det fisefornemme. Gode råvarer under kærlig behandling. Der blev sagt rigtig mange gange “mmmm” og “prøv lige og lugte til det her”.

Jeg faldt pladask for den fuldstændige mangel på hovski-snovski – det der med et fint ord hedder uprætentiøst.

Tjenerinden (der også er halvdelen er ejerskabet) fandt hurtigt ud af, at vi ikke havde behov for noget smarthed, så der blev snakket om løst og fast. Jeg ville blive stamkunde, hvis jeg havde muligheden!

Hun fortalte bagefter, at de aldrig har gjort noget for at markedsføre sig – blot sendt en pressemeddelelse ud og så låst døren op. Og alligevel har de masser af kunder – og mange gengangere.

Deres største problem var faktisk, at en madanmelder i en avis havde omtalt dem som en gourmet-restaurant, for det betød at visse kunder kom med alt for store forventninger. Og de havde altså ikke dug på bordene eller andre smarte ting. Og nogen gange løb de tør for råvarer, så man kun kunne vælge mellem to og ikke tre hovedretter.

Og tak for det, siger jeg bare. Lad os endelig få det gode køkken ned på jorden igen, hvor vi kan være med og have det hyggeligt. Ikke noget med at sidde og være bekymret for i hvilken rækkefølge man skal bruge bestikket, bare fordi man gerne vil have god mad.

Nej, tak for at ville noget andet. Og på gensyn, for vi kommer igen!

Forside simpel

Similar Posts