| |

Kom i gang på Twitter

Er du ikke på Twitter, siger du? Det er en stor fejl, for du går virkelig glip af noget. Det kan siges meget enkelt, og det er præcis den oplevelse, jeg har haft i mine år på Twitter:

Facebook gør familie til fjender, mens Twitter gør fremmede til venner

Jeg oplevet en hel anden grad af sammenhold, interesse og hjælpsomhed på Twitter end på Facebook. Måske skyldes det, at vi er væsentligt færre på Twitter end på FB – i så fald vil jeg måske om et stykke tid fortryde dette indlæg…

Opret en Twitterkonto

Gå til www.twitter.com og opret en konto. Vælg et kontonavn/nick, der er til at huske og videregive – men lad være med at tænke for længe over det. er du nødt til at tilføje et nummer efter det ønskede, så gør bare det. Det skal kun tastes én gang og de fleste finder alligevel nye via opslag fremfor at skulle indtaste noget.

Udvid kontooplysninger på Twitter

Twitterprofil for ellegaarddkDin bio kan være afgørende for, om andre gider at følge dig. Og lad os være ærlige: de kommer ikke bare rende af sig selv, fordi du laver en konto!

Så sørg for at få udfyldt de nødvendige oplysninger:

  • Skriv fuldt navn (anonyme er ikke så populære)
  • Indsæt billede (gerne vellignende, hvis du vil kunne genkendes)
  • Skriv hvad du laver eller interesserer dig for
  • Evt. dit arbejde
  • Link til Linkedin eller web

Især det med et billede er ret vigtigt. Nye brugere uden billede vises bare med et æg, og hvis man efter længere tid stadig ikke har fået det ændret betragtes man som useriøs – eller provokatør…

Du kan altid senere ændre eller udvide din beskrivelse (indenfor de tilladte antal tegn), så brug ikke lang tid på det. Bare længe nok til at andre vil kunne genkende dig.

Lyt først på andre tweets

Følg en hel masse mennesker. Twitter foreslår sikkert nogen udfra dine interesser, men ellers er det bare at kaste dig over alle de andre – jeg kan f.eks. findes som @ellegaarddk – og opret dig selv som følger.

Nu får du deres indlæg i din strøm, og du kan allerede nu se nogle af deres seneste tweets.

Du kan sagtes følge en hel masse (jeg følger ca. 600), og til hver en tid af-følge dem igen. Den slags er både almindeligt og udramatisk.
Og lad være med at forvente at alle følger tilbage. Nogen gør, men der er ingen uskreven lov om at man skal gøre det. Hvis det du skriver er interessant, så kommer de måske senere.

Jo bedre, du er til vælge personer, du finder interessante, desto bedre vil Twitter fungere for dig.

Lær at leve med begrænsningen

Et tweet kan kun indeholde 140 tegn – that’s it!

Det kan ind i mellem gøre det problematisk i en ophedet debat – og misforståelser er almindelige – men det er også med til at gøre det superhurtigt at læse igennem sin strøm.

Mange henviser i tweets til andre medier (blogs eller websites), der indeholder en mere komplet version af indholdet, og det er én måde at komme omkring begrænsningen på.

En anden måde er at skrive sit indlæg i flere på hinanden følgende tweets, men det kan ikke anbefales at gøre for tit. For når en anden senere læser igennem, eller følger et retweet, så mister man måske noget at indholdet.

 

Det er den korte version. Og mens du venter på at de andre skriver noget mere, så tag et smut forbi Twitterguiden og læs lidt flere kloge ord!

Similar Posts