Depression er noget lård

Sorte huller skal man holde sig fra, det ved enhver med lidt kendskab science fiction eller regulær rumvidenskab.

Desværre opstår sorte huller også nogen gange indeni personer – og det er skidt, vi kan ikke lide det. Sorte huller trækker os ned, fjerner enhver lyst og mulighed for at se noget som helst som positivt.

Men det meste foregår på indersiden, så det kan ikke altid ses af andre. Vi bliver gode til at skjule det, for vi vil jo ikke risikere at dem vi elsker og holder af også bliver suget ned.

Selv når hullet ikke er der, går vi rundt med en angst for at det kommer igen. En regnvejrsdag, der helt naturligt giver et dyk i humøret hos alle, kan sætte alle alarmer i gang hos os. Tænk, hvis det nu er et sort hul igen?

Den angst bærer alle med alvorlig sygdom rundt med og det er en daglig kamp at komme videre. Så i dag uddeler jeg virtuelle medaljer til alle jer stolte mennesker, der hver dag kommer et lille stykke videre i livet – tillykke!

Fredag i sommerhus

Er det fredag? Ja, det er det! Og ellers kan du lige tjekke med https://erdetfredag.dk/ Jeg sidder i et sommerhus med den udvidede familie på

Black and white photo of silhuettes, one pointing in a direction

Han/ham

Prøv lige at finde den fornemmelse, når nogen kalder dig noget andet. Martin i stedet for Morten, Anna i stedet Anne. Eller noget nedgørende som