Classic Grey Stainless Steel Cb Radio on Brown Wooden Table
| |

Jeg har været i radioen

Så er jeg berømt, ikke? #15secsoffame

Det var på grund af et tweet, hvor jeg brokkede mig andres brug af højlydte mobil i det offentlige rum – og det irriterer mig altså, for jeg plejer ellers at forsøge at undgå at brokke mig på Twitter. Den slags tweets er der nok af!

Men jeg blev ringet op og spurgt om jeg ville med til et hurtigt telefoninterview. Det var lidt svært at finde et passende tidspunkt, men til sidst lykkedes det da.

Maria Hollænder ringede mig op og vi fik hurtigt lavet en brugbar optagelse.

Lad være med at snakke højt i mobilen

Baggrunden var, at jeg var kørt i bus hjem – efter en lidt lang og træls arbejdsdag og derfor var der lidt mindre overbærenhed end normalt.

Lidt længere fremme i bussen sad en ung kvinde og talte i mobil, så højlydt at hele bussen blev holdt informeret, hvor træls hendes sidste date havde været. De fleste af hos ville nok hellere have været uvidende.

Og hendes højtsnakkende kommunikation blev sat i kontrast af, at der lige bag mig sad to mænd i en ivrig diskussion. Men de talte så lavmælt, at selvom de sad lige bag ved mig, kunne jeg ikke høre, hvad de talte om.

Og samme dag havde jeg faktisk tidligere oplevet at gå forbi en person på gaden, der højt udbrød: ” Hej, hvor er du på vej hen?”. Jeg vendte mig forbavset om, for jeg syntes ikke det havde lignet en jeg kendte.

Det var det heller ikke, hun snakkede bare i mobil…

Fjern den ostemad

På det seneste har jeg med stor uforståethed set personer gå rundt med deres mobil i hånden som en ostemad. Med lyden ud af højttaleren og mikrofonen hen mod munden.

På den måde bliver flest muligt involveret i samtalens indhold og det er vi sikkert mange, der helst er fri for.

Men hvorfor gør de det? Er det blot et spørgsmål om at præsentere sig som en spændende person med et meget offentligt liv (en konsekvens af bloggin/influensers)? Eller får man en bedre lydkvalitet ved at tale lige ind i mikrofonen?

Bliv ude af min privatsfære

De her personer har åbenbart ingen hemmeligheder eller intimitet i deres privatsfære, ellers ville de nok have passet lidt bedre på den.

Men jeg vil faktisk gerne have MIN privatsfære i fred, så lad mig venligst få lov at bevæge mig frit i det offentlige uden at forstyrre mig med jeres fjernkommunikation.

Så nu kom jeg altså i radioen som en sur, gammel mand.

Og det var det… Ingen tilbud om filmatisering, optagelse i hemmelige loger eller foredragsrækker. Jeg er skuffet!

Ca. 29 min inde i udsendelsen kan man høre mit bidrag:

https://www.dr.dk/radio/p4/klik-radio/klik-2019-06-20/

Similar Posts