Billedet er lavet i Adobe Firefly med prompten: lav et billede af en indisk dyrepasser med kasket på, der fordre en stor brun bjørn med lunser af kød. I baggrunden står 3 gorillaer på bagbenene og kigger på.

Bjørnefodring og kaffe

Jeg var i zoo, hvor dyrepasseren skulle fodre bjørnene. De fik underligt nok kød, hvilket vist ikke normalt er bjørnefoder.
Efter at bjørnen havde taget kødlunsen og var gået ind i sin hule, stak dyrepasseren – lidt overmodigt og cirkusagtigt – hovedet ind i bjørnehulen. Og det skulle han ikke have gjort.

For bjørnen kom ud og så meget truende og bister ud, så dyrepasseren måtte trække sig baglæns over i huset i den modsatte side af indhegningen, hvor gorillaerne boede. For de to to dyrearter gik nemlig sammen, forståes. I mens han gik baglæns, råbte han højt og bestemt “CANDY”, for det ved alle, at det får bjørne til at opføre sig pænt.

Den stakkels dyrepasser var slet ikke så bange for bjørnen, som jeg havde forventet, men det sidste jeg så til ham var toppen af hans hoved over skulderen på en stor brun bjørn. Jeg kunne ikke se mere ind gemmen døråbningen til huset, for gorillaerne stod lidt ængstelige og så på. De vidste åbenbart ikke rigtigt, hvad de skulle gøre.

Bagefter var jeg ude at købe kaffe sammen med min søn, Jakob. Jeg mødte ham på vej ud af kaffebutikken, hvor han lige købte en pakke Kohta, som er en rigtig dyr kaffe. Men han kunne ikke lide den bitre smag i den kaffe, jeg plejer at købe, så han var nødt til at købe noget dyrere.

Da jeg gik ind i butikken og spurgte efter kaffe, så ejeren lidt opgivende på mig og viste rundt i butikken med hånden. For der var overhovedet ingen kaffe eller andre kolonialvarer i butikken.

De havde kun haft kaffe, fordi ejeren og hans bror altid fyldte containeren op med billige varer, når de var på ferien – og sidste gang havde det været kaffe.

Og så bad han mig gå, for de var lige ved at indspille noget baggrundsmusik i world music stil til en reklamevideo.

Drømme er noget mærkeligt noget. Nogen gange kan jeg huske ned i bittesmå detaljer, andre gange husker jeg intet. Og som regel har jeg glemt det fem minutter efter, jeg er stået op. Også selvom jeg har brugt ti minutter på at memorere det.

Noget af det kan jeg finde årsagen til: zoo kommer fra en video med tigeren fra Aalborg Zoo, der forsøger at komme op i en hængekøje. https://www.instagram.com/reel/C92nOGLNU7l/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
Men bjørne? – og sammen med gorillaer?

Og vi er ved at løbe tør for kaffe, så det giver også mening. Musikken var tydeligt inspireret af de video på Youtube kanalen Playing for Change, som jeg har set nogle stykker af. https://www.youtube.com/@PlayingForChange

(billedet er lavet i Adobe Firefly med prompten: lav et billede af en indisk dyrepasser med kasket på, der fordre en stor brun bjørn med lunser af kød. I baggrunden står 3 gorillaer på bagbenene og kigger på.)

Similar Posts