Lynnedslag dræber computere – langsomt!

Hvis din computer har været ude for nærkontakt med et lynnedslag, så lad være med at købe forsikringsselskabets eller værkstedets forslag om ‘bare lige at skifte strømforsyning’ – du risikereR at stå med en ubrugelig pc 2-6 måneder senere!

Hvis et element i computeren er blevet udsat for en så kraftig påvirkning som et lynnedslag, så er det meget sjældent at kun en enkelt enhed tager skade. Som oftest er det strømforsyningen, der holder op med at virke med det samme – “røgen slipper ud” og det kan lugtes!

Men ofte når flere komponenter i pc’en at blive udsat for de ekstreme spændigsforskelle, de holder bare ikke op med at virke med det samme. I stedet sker der det at deres levetid forkortes betragteligt, og derofr ser man med jævne mellemrum at en sådan pc i løbet af et par måneder får fejl i processor, bundkort eller ram. Og nu vil forskringsselskabet ikke længere godtage at det er en lynskade…

Den eneste mulighed er at sikre sig, at makinen bliver testet ordentligt igennem på værkstedet – uden at der dog er nogen garanti af den grund. Kan man få værkstedet til at dødsdømme maskinen vil det faktsik være det bedste. Men husk at det er meget sjældent at man taber data i disse tilfælde. Harddisken kan næsten altid holde til det og man kan derfor hente oplysninger, billeder og dokumenter ud og flytte over på et andet medie.

Similar Posts