Spil, der får dig til at græde?

Ved en spilmesse for nylig blev Steven Spielberg interviewet i forbindelse med Microsofts lancering af den kontrollerløse spilteknik Natal. Og han ser frem til at lave spil, der ikke bare giver os et adrenalin-kick, men også kan gøre os så sørgmodige at vi fælder en tåre – det ville da være noget nyt!

Men den egentlig nyhed ligger i teknologien, eller rettere i brugen af den. For selve teknologien er faktisk bare et webcam bygget ind i spillekonsollen. Forskellen er, at den kan genkende bevægelser og mimik og derved gøre det muligt at interagere med spillene på en helt ny måde.

Det var vildt, da Tom Cruise (vist nok i Minority Report) bladrede igennem dokumenter med håndbevægelser registreret af en elektronisk handske. Men har prøvet at bladre med så store armbevægelser i en times tid, så finder man ud af, at det faktisk ikke er særlig smart. Nu har virkeligheden så overhalet science-fiktion – vi kan lave det samme, men uden nogen handske og med små bevægelser.

Systemet bruger et webcam til at genkende bevægelser og mimik og udfra dette vurderer f.eks. sindstilstand. Præcis som vi mennesker gør det.

Videoeksemplerne viser blandt andet en forsøgsperson, der efter at have interageret med en spilkarakter i et stykke tid, griber ud efter de svømmebriller karakteren smider mod skærmen – for der kommer jo altså intet ud af skærmen! Og i et andet eksempel holder forsøgspersonen et stykke papir op foran kameraet og spilkarakteren reagerer ved at “modtage” papiret og kigge på det – motivet er aflæst og opgaven er løst.

Det er ikke teknik, der er tilgængelig idag, men det er lige rundt om hjørnet –  og jeg glæder mig!  ;-)

Se videoerne hos BBC og på YouTube og hos XBox

Similar Posts