Har du købt din avis idag?

Avisen Hus Forbi er et fantastisk projekt. Med en pris på bare tyve kroner bliver man informeret om, hvor fattigt vi behandler personer på samfundets nederste hylde.Samtidigt går de 8 kr af avisens pris direkte til sælgeren, der derved får et ’rigtigt’ arbejde og medfølgende selvværd.

Det er efterhånden mange år siden jeg købte min første Hus Forbi. En sælger i gågaden i Aalborg fangede min interesse med et venligt (omend tandløst smil) og spurgte, om jeg ikke ville støtte hjemløse-sagen ved at købe avisen. Siden da har jeg købt den når kom i nærheden af en sælger og er blevet lidt klogere hver gang 

Projektet er startet i 1996 i anledning af FNs Internationale Fattigdomsår og Københavns status som europæisk kulturby samme år.

Projektets formål er todelt: dels skabe debat i ofentligheden om de hjemløse og udstødte, dels at give de hjemløse sælgere mulighed for selv at tjene penge og have noget at stå op til.

Jeg får ofte en snak med sælgeren. Som regel er de i godt humør og interesserede i lidt snak – men ind imellem er der også tømmermænd eller abstinenser, og så må jeg nøjes med avisen.

Vi har i rige Danmark ca. 5000 hjemløse. Årsagerne til deres hjemløshed er ligeså utallige som antallet og en del af dem vil aldrig kunne indpasses i det moderne samfund. Men det kan ikke passe at vi ikke kan sørge for overnatningssteder og herberger, der kan dække deres minimale behov.

Regeringen har sat sig det mål, at Danmark skal blive blandt de ti rigeste lande i verden – det klinger altså hult i mine ører, hvis ikke vi inden da har været i stand til at gøre dagligdagen lettere for de hjemløse inden da!

Similar Posts