| |

Wordpress på en lørdag

Jeg er i dag vært for WordPress Basecamp på Syndikatet.

Hvorfor i alverden bruger du din lørdag på at lave frivilligt arbejde, der er næsten det samme, som det du forventer at tjene penge på, spørger du måske?

Tjah, sagt på den måde virker det måske nok lidt dumt – og så alligevel.

Fællesskabet / community

For det første så er WordPress ikke bare et CMS, et system til at bygge websteder med. Det er også et fællesskab. Over hele verden sidder der mennesker, der ulønnet arbejder på at udbygge og forbedre WordPress. De understøttes af et have af andre frivillige, der sørger for dokumentation, PR, oversættelse, undervisning osv.

Så med lokale arrangementer som en WordPress Basecamp i Aalborg er jeg med til at starte fødekæden af frivillige til gavn for hele verden.

WordPress bygger på en ide om, at alle skal kunne have adgang til publicere information på internettet. Det skal være nemt og billigt at udbrede sit budskab. Demokratier er afhængige af, at medieapparatet ikke ligger på nogle fås hænder, men at alle bør lige adgang til at få sit budskab ud.

Det er idealistisk og for danskeres vedkommende måske ikke så aktuelt, men det kan give adgang til et globalt publikum for den lille organisation. Eller skabe bedre kontakt mellem lokale medlemmer af en forening.

Payitforward / karma

Hver gang jeg laver et frivilligt/ulønnet arrangement, så får jeg nye kunder af det.

Jeg har gjort det i mange år og det viser sig at passe hver eneste gang. Ikke nødvendigvis direkte eller umiddelbart efter. Det kan være via 2-3 led og op til et par år efter, men der kommer hver gang noget lønnet ud af det også.

Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg kan basere min virksomhed på at lave ulønnet arbejde hver weekend – eller at jeg står klar til at lave gratis events for alle og enhver. Jeg vælger selv, hvor og hvornår det sker.

Men min grundlæggende holdning – og erfaring – er, at når jeg forærer min viden væk, så kommer der kunder ud af det.

First fix is free

Ved WordPRess arrangementer hjælper jeg deltagerne i gang og viser dem mulighederne. Jeg giver dem lige prøvesmagning på, hvilke uendelige muligheder der er – og hvor svært det kan være at manøvrere i de mange variationer og kombinationer af temaer og plugins.

Nogle kaster sig ud i det og lærer af egne erfaringer, præcis som jeg selv har gjort. Det kan man nemlig godt.

Men andre indser, at det er nemt at komme i gang med den simple løsning, men at det mere avancerede måske kræver professionel assistance.

På den måde får jeg lov til at hjælpe (mod betaling) med de mere interessante opgaver: en for-sjov-blog, der skal gøres professionel; en SaaS-løsning baseret på WP; en webshop med abonnementsbaserede varer osv.

Så ja, det er ulønnet arbejde på sådan en lørdag, men det er ikke bare naiv altruisme. Der er mening med galskaben.

Similar Posts