Gågade-sælgere gør mig sur!

Jeg oplevede en af de irriterende sælgere i dag.

Det var en ‘sælger’ for Folkekirkens Nødhjælp, der passede mig op på gaden med et: “Er du nogensinde kommet træt hjem fra arbejde?” (eller noget i den stil i hvert fald) Jeg blev simpelthen så møghamrende sur, for jeg følte mig bondefanget. Det sandfærdige svar ville selvfølgelig være “ja”, men så ville jeg være engageret i den samtale som jeg ikke ønskede, da jeg for det første havde travlt, og for det andet er jeg af princip modstander af den måde at kapre støtte på.

Jeg er ikke i tvivl om, at det fra sælgers side er et fantastisk godt tip, at man på den måde ‘fanger’ kunden ind fra starten af. Men det havde altså den modsatte effekt på mig. Jeg blev sur, fornærmet og vil for fremtiden lægge min støtte et andet sted end hos Folkirkens Nødhjælp – og det var vel ikke meningen?

Det er samme reaktion mange af salgteknikkerne fra MLM-firmaerne (Multi Level Marketing) udløser hos mig: “Har du lyst til at tjene mange penge uden at røre end finger?”, “Er du klar til at leve din drømme livstil” osv.

Selvfølgelig har jeg det, men jeg er en kritisk person, der gerne vil se tingene ordentligt an inden jeg træffer en beslutning. Jeg vil se regnskaber, videnskabelige rapporter – ikke salgstaler og reklameindslag.

For mig er det fornærmende at man henvender sig til mig på den måde i et forsøg på salg. Det er manglende respekt for min evne til at analysere tingene selv, at de forestiller sig at jeg er villig til at stole 100% på en fremmed mands helligørelse af et for mig ukendt produkt!

Similar Posts