| |

Gode råd til kommunalpolitikere

  1. Gaver som du modtager fra leverandører til kommunen, skal du sørge for at gemme godt af vejen – de andre kommunalt ansatte kan blive misundelige.
  2. Når større kommunale it-opgaver skal i udbud, skal du bare kalde det for en opdatering og lade den nuværende leverandør få opgaven – det giver de største gaver.
  3. Golfture, hotelovernatninger og koncertbilletter givet af kommunens leverandører er ikke givet med henblik på at påvirke dine beslutninger – det bare fordi du er sådan en venlig person.
  4. Modtager du større gaver, skal du bare sige at leverandøren har fået dem billigt – to billetter til en Madonna koncert og en hotelovernatning kan sagtens findes til 200 kr på nettet…
  5. Deltagelse i arrangementer arrangeret af kommunens leverandører er blot muligheder for at netværke, det har intet med at gaver at gøre. Og man netværker fantastisk til en AC/DC koncert.

Mange kommuner har svært at komme med gode argumenter for at større it-opgaver i kommunen ikke har været i udbud, men i stedet blot er tilfaldet KMD uden at andre har fået muligheden for at byde på opgaven.

Efterfølgende har det vist sig at en hel del kommunale ledere har været på golfrejser, overværet koncerter og andet, alt sammen betalt af KMD. Og uden at nogen har ment at det drejede som gaver eller forsøg på at påvirke beslutningsprocessen.

Læs mere i Computerworlds dækning:

http://www.computerworld.dk/art/54267/kommune-vaelger-kmd-i-syv-aar-uden-udbud

http://www.computerworld.dk/art/55335/ny-kommune-chef-til-koncert-paa-kmd-039-s-regning

og flere andre, se relevante links i bunden af artiklerne.

Similar Posts