|

Giv gaver – men husk at sige det!

Forestil dig at du giver en god ven en gave – et gavekort til en rejse for eksempel. Men i stedet for at give ham det, så gemmer du gavekortet i din nederste skrivebordsskuffe uden fortælle ham om det.
Tror du han bliver glad for det? – og vil du selv opfatte den handling som særlig fornuftig?

Nej, hvis man giver gaver væk er det da vigtigt at modtageren ved det. Og sker det i forretningsmæssig sammenhæng at man giver kunden mere end hvad de betaler for, så er man da godt dum, hvis man ikke gør dem opmærksom på det!

Som IT-konsulent med god service som speciale ender man ind i mellem i situationer, hvor man af den ene eller den anden grund har brugt mere tid på at løse en opgave, end hvad man kan tillade sig at fakturere kunden. Der er ikke opgivet noget fast tilbud, men man har måske lavet en mindre fejl, det har taget for lang tid at finde.

Som oftest vil man bare skrive det antal timer på regningen, som man kan få sig til at tage. Jeg ved godt at nogen vil skrive det fulde antal på, men det er en anden debat. Man æder som sælger de ekstra timer og fordeler dem måske på andre opgaver eller på interne konti.

Men hvorfor ikke skrive dem på regningen – og så lade kunden få dem trukket fra som rabat?

Måske ved din kunde, hvor lang tid du har været der, men tænker sikkert ikke over det når regningen kommer – med mindre den da er væsentlig større end forventet. Skriver du derimod timerne på som rabat, kan kunden se at du rent faktisk har en etik, der gør at du ikke bare fakturere dem ukritisk for alle timerne.

Et andet eksempel kunne være ekstra tilbehør, som man forærer væk. De fleste almindelige printere til hjemmebrug kommer uden USB-kabel. Derfor er det fast inventar i min bil, og da de ikke koster særlig meget bliver det ofte til noget kunden bare får foræret. Men de ved det ikke!
I stedet skriver jeg det nu på fakturaen – og giver dem det i rabat. Det ser pænt ud og koster mig ikke mere. Men bliver kunden mindet om at jeg leverede denne service OG ser at det ikke kostede noget.

Så når du giver gaver – så husk at sige det!

Similar Posts