|

Dansk Folkeskræksparti i populistisk klemme!

Det er ikke særligt tit, at Dansk Folkeskræksparti gør i nallerne (!), men denne gang er de vist ude, hvor de ikke kan bunde. Hvis man kaster sig ud i en fornyet diskussion om hvor hospitalsskabet skal stå i Midtjylland, så kan man da være stensikker på, at der også er nogen i både Nord- og Sønderjylland der vil have flyttet lidt sygehus!    :o)

Pia K. og Dansk Folkeskræksparti har været fænomenale til at få hevet de mærkværdigste ting ind i finanslovsforhandlingerne (“det handler jo også om penge”!) , denne gang var det sygehusplaceringen i Midtjylland, de gik efter.

Nogen havde sikkert set nogen ‘billige’ stemmer i at kunne gå på skærmen og præsentere den som en sejr, i stedet er det blevet et populistens mareridt. For hvad hjælper alle de populistiske argumenter om ofre og den stakkels menigmand, når der lige pludselig melder sig ofre og menigmænd i hele landet. De kan jo ikke kræve flytning af samtlige sygehuse – jo, det kunne de måske godt, men sagen ikke kan vindes eller på anden måde vendes til egen fordel, så bliver det ikke Dansk Folkeskræksparti, der står på barrikaderne.

Nu må de så sno sig ud af besværet igen… 

Hjemrejsepenge er et slag i luften

Det er efterhånden også svært for Dansk Folkeskræksparti at kræve flere stramninger af udlændingeloven – den ender efterhånden den ansigsløftning, der gav Lady Hamilton fuldskæg (Dirch Passer citat)!

Der blev ikke meget Metok-doms modstand ud snakken denne gang. I stedet blev det til en pose hjemrejsepenge, der kan tilbydes familier til ‘de utilpassede unge’. Det skal fedt hjælpe, hvor mange af dem mon ønsker at gøre brug af det? Nu er finanserne så bundet i en ubrigelig pulje i stedet for at være blevet brugt til forebyggende arbejde i de hårdest ramte kvarterer – Beklager, Pia K., det ligner altså mest et selvmål.

Rønn vil ikke røre Krarups klokkeværk

Også på kirkefronten blev der langt om længe sat hælene i. Birte Rønn Hornbech har været bemærkelsesværdig stille siden hun blev minister. Hun udtalte dog tidligere på ugen, at hun måske nok er blevet lettere bundet af regeringens ‘ægteskab’ med Dansk Folkeskræksparti, men at det bestemt ikke forhindrede hende i at lufte kritikken internt – så mon ikke ‘ægtefællen’ får lidt Rønn’sk bag de lukkede døre?

I hvert fald sang Krarup for døve øren, da han insisterede på at Rønn Hornbech skulle fortælle biskopperne, at de ikke måtte ringe med klokkerne i forbindelse med Klimatopmødet – det havde hun ikke tænkt sig at ville blande sig i!  :o)

Similar Posts