|

ForeningsDanmark smuldrer

Næsten alle foreninger baseret på frivilligt arbejde har det svært for øjeblikket. For der er alt for få, der vil tage et ansvar og være en del af det faste tema.

Det er en katastrofe for det rige foreningsliv vi tidligere har haft og demokratiet kommer til at lide gevaldigtunder følgerne i løbet af nogle år – med mindre nogen flere kommer ud af hullerne og gør deres til at forbdre vilkårene!

Er du eller dine børn medlem af en idrætsforening eller er FDFer/spejder, så har du sikkert også fået en forespørgsel om at yde en indsats. Der er brug for folk til at køre, arrangere og hjælpe til. En stor tak til alle dem gør noget, alt hjælper!

Men der er langt de fleste steder en katastrofal mangel på mennesker, der vil gøre lidt mere en bare give en hånd ved specielle lejligheder. Nogen, der vil være holdledere, bestyrelsesmedlemmer eller på anden vis påtage sig et ansvar over en længere periode.

Jeg har hørt mange undskyldninger i tidens løb, og mange er så sandelig også relevante. Men det drejer sig jo i bund og grund om prioritering. Hvad er vigtigst for dig, dine børn, dit lokalsamfund?

Der er stor fokus påkarriere, aktivitet og motion, sundhed og velvære, netværk ogrejser osv. Vi skal nå utroligt mange ting, hvis vi skal holde os på toppen – spørgsmålet er bare, om vi behøver at nå derop? Der er mange fantastiske oplevelser i at yde en indsatsi lokalsamfundet, dejlige ture med ungerne fra FDF, hyggeligt selskab med lederne i klubben. Alt sammen berigende oplevelser, der ikke bare giver lyst til at gøremere, men rent faktisk også giver energi og nye indfaldsvinkler til hverdagen og arbejdslivet.

Jeg hørte for nyligt en hjerneforsker fortælle om, at vi rent faktisk bliver mere lykkelige af at give end af at få. Hjerne udskille flere ‘glædes-stoffer’ når vi giver noget til andre, end når vi selv modtager noget. Har man nu ikke rø… lommen fuld af penge, så må man jo finde noget andet at give af. Og det kan jo for eksempel være den tid, derellers skulle bruges i fitness-centret.

Stil op til bestyrelsen (gør det frivilligt og se alle de chokerede ansigter, det er sikkertikke sket i lang tid!), meld dig som leder for sandkasseholdet, tag et længerevarende og forpligtende ansvar. Det er nu bevist, at du bliver et lykkeligere menneske af det!

Similar Posts