Iværk & Vækst 2010 var en skuffelse

Iværk messen i Forum var larmende, kaotisk og – for mig i hvert fald – spild af tid.

Det er muligvis mine forventninger, der var anderledes end arrangørernes mål, men jeg gik derfra uden at få et noget som helst ud af det.

Der var enkelte offentlige instanser med det formål at hjælpe iværksættere, men ellers var det primært aktører, der ønskede at tjene penge på iværksætterne: revisorer, økonomisystemer og rådgivere i hobetal. Det handlede ikke om vækst for iværksætterne, men vækst for udstillerne!

Eneste lyspunkt jeg oplevede, var Danfoss Innovation Lab, som havde stillet en flok af besøgende den opgave, på tre timer at finde et produkt, der ville kunne hjælpe på klimaproblemerne og samtidig være rentabelt. Men igen blev der mere fokus på selve produktet, end det faktum at iværksættere kan have sindsygt meget gavn af at udvikle deres produkter i samarbejde med ligestillede.

Larmende var enerverende. En kakofoni af stemmer gjorde, at det var komplet umuligt at føre en samtale med mere end en person ad gangen. Og selv her skulle man så tæt på, at intimsfæren blev presset op i et hjørnet. Bestemt ikke det bedste udgangspunkt for et tillidsfuldt møde.
De steder jeg såfolk forsøger sig med trepunktssamtaler endte det hurtigt med at to snakkede sammen og den tredje fik en fjernt blik i øjnene…
Forum er ikke velegnet til den type arrangementet. Der er ingen lyddæmpning overhovedet, de hårde gulve og det høje, buede loft er måske godt til musik oglyd, men uegnet til messebrug.

Jeg er glad for, at jeg ikke havdeen stand. De små iværksættere  i området Freelance Business var klemt sammen i et hjørne uden nogen nem mulighed for at profilere sig selv. De store bannere fra de forreste skabte en næsten ugennemtrængelig barriere ned til de bagerste.

Der ikke noget galt i at virksomhederne bag udstillingen vil tjene penge, det er jo det de er der for. Men der var bare ikke noget at komme efter for mig, der er godt i gang med min virksomhed. Jeg HAR revisor, program osv. Jeg mangler samspil og sparring med ligestillede.
 Jeg havde håbet at møde en masse andre iværksættere, jeg kunne sparre med. I stedet blev jeg mødt af salgsgas i så overvældende grad, at den smule innovation der måske var, druknede…

Similar Posts